• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • In goede handen
  • Samen werken aan herstel

Heup-en knieklachten

Heup- en knieklachten kunnen op iedere leeftijd voorkomen en hebben verschillende oorzaken. Zo kunnen ze het gevolg zijn van overbelasten, sporten en slijtage (degeratie). 

Wat is heup- en kniepijn?

Klachten aan een heup- of kniegewricht kunnen zich uiten zich vaak in pijn als in stijfheid, een zwelling of een bewegingsbeperking bij zitten, staan, lopen of huishoudelijke taken. 

Oorzaak van heup- en kniepijn?

Er zijn veel mogelijke oorzaken van heup- en knieklachten. De meest voorkomende oorzaken zijn overbelasting, artrose (gewrichtsslijtage), artritis (ontsteking), trauma, een bursitis (een slijmbeursontsteking) of een aangeboren afwijking. 

Enkele veelvoorkomende aandoeningen zijn:
- heup- of knieartrose
- nieuwe heup of nieuwe knie
- slijmbeursontsteking
- peesproblemen zoals bijvoorbeeld een runnersknie of jumpersknie
- runnersknee
- jumpersknee

Wat te doen bij heup- en kniepijn?

Vanwege de verschilldende oorzaken is het bij pijnklachten aan de heup- of de knie belangrijk te achterhalen of de klachten uit het heup- of kniegewricht komen of dat de oorzaak elders in het lichaam zit. Klachten kunnen namelijk ook voortkomen uit de rug of het bekken.  

Heeft u last van heup- of knieklachten dan is het verstandig om een afspraak te maken met een van onze fysiotherapeuten om de oorzaak te achterhalen en vast te stellen welke behandeling voor u het beste is. 

Contact opnemen

Een eerste afspraak maken? Deze kunt u zelf direct online maken.

Wilt u liever bellen of heeft u een vraag? We zijn voor u telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 uur, of gebruik het contactformulier.