• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • In goede handen
  • Samen werken aan herstel
Aanvullende diagnostiek

Aanvullende diagnostiek

Binnen FysioNu zijn er diverse middelen om aanvullende diagnostiek te verrichten. Deze middelen worden door onze gespecialiseerde fysiotherapeuten ingezet, om het diagnostisch proces te verbeteren en vermoedens omtrent een lichamelijke klacht te bevestigen. Door deze technieken toe te passen kan de fysiotherapeut vervolgens een passende behandeling voor u bepalen. Welke middelen ingezet kunnen worden, wordt hieronder beschreven. 

We werken naar gelang de situatie met diverse meetinstrumen

Echografie, maple, uroflowmetrie

Samenwerking

We werken voor uw herstel intensief samen met onze specialisten

Altijd bij u in de buurt

FysioNU heeft 5 vestigingen in Apeldoorn

Afspraak maken

Echografie

Met echografie kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat. Echografie werkt aan de hand van ultrageluid en is goed voor het in kaart brengen van zachtere weefsels. Denk hierbij aan spieren, pezen, gewrichtsbanden en slijmbeurzen. Daarnaast kunnen ook hardere structuren in kaart worden gebracht met echografie, zoals verkalkingen (calcificaties) in bijvoorbeeld de schouder of de achillespees. Ook binnen de bekkenfysiotherapie wordt echografie gebruikt.

Echografie wordt gebruikt als een toevoeging op het lichamelijk onderzoek. Het grootste voordeel van echografie is dat de uiteindelijke diagnose uit het onderzoek specifieker opgesteld wordt. Is er bijvoorbeeld sprake van een ontsteking in de schouder, zit er een scheurtje in de meniscus van de knie? Of binnen de bekkenfysiotherapie, is er bijvoorbeeld sprake van een blaasverzakking?

De fysiotherapeutische behandeling die daarop volgt kan efficiënter en daardoor effectiever ingezet kan worden. Verder wordt echografie ook ingezet als visuele feedback middel om specifieke spieren aan te spannen en te trainen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het trainen van rompstabiliteit bij rugklachten, maar ook aan het trainen van de bekkenbodemspieren bij bijvoorbeeld plasproblemen.

De regio's die Linda Boeve en Robert Jan Braakhuis met echo bekijken zijn oa:

  • Voet
  • Enkel
  • Knie
  • Schouder-elleboog

Voor deze regio's kijken onze specialisten:

  • Hand-pols regio (door onze handtherapeut Linda Verbeek)
  • Buik-bekkenregio (door onze bekkenfysiotherapeuten Colette van de Leur en Mieke van der Ree)

Maple

Een doelgerichte en effectieve behandeling van bekkenbodemdisfuncties begint met een nauwkeurige diagnose. Met de MAPLe kunnen we een nauwkeurigediagnose en een gericht behandelplan maken.

De MAPLe geeft gerichte biofeedback van individuele spieren aan verschillende zijdes en dieptes in de bekkenbodem. Daarnaast kan de therapeut ook lokaal elektrostimulatie geven. Hierdoor kan precies gestimuleerd worden op de plek waar het probleem zich bevindt. Dit helpt bij de behandeling én de bewustwording van de patient.

Meer informatie over de Maple: klik hier

Uroflowmetrie

Uroflowmetrie of straalmeting is een onderzoek waarbij de kracht van de urinestraal wordt geregistreerd. De meting gebeurt automatisch, zodra u in de flowmeter (een trechtervormig apparaat) plast. Het is een eenvoudig en pijnloos onderzoek.
 

Onze echo specialisten

Linda ten Katen-Boeve
Linda ten Katen-Boeve Fysiotherapeut & Sportfysiotherapeut MSc
BIG: 69064700004
Linda Verbeek
Linda Verbeek Fysiotherapeut & Oedeemtherapeut & Handtherapeut
BIG: 99917291104
Mieke van der Ree
Mieke van der Ree Fysiotherapeut & Bekkenfysiotherapeut
BIG: 19034783504

Contact opnemen

Een eerste afspraak maken? Deze kunt u zelf direct online maken.

Wilt u liever bellen of heeft u een vraag? We zijn voor u telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 uur, of gebruik het contactformulier.