• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • In goede handen
  • Samen werken aan herstel

Rugpijn

Rugpijn is een veel voorkomend probleem. Het is belangrijk om de oorzaak van de rugklachten te achterhalen voordat er een behandeling wordt gestart. Fysiotherapie is een geschikte behandeling voor rugklachten. Tijdens de fysiotherapie wordt er gekeken naar de oorzaak, wat de beste behandeling is en hoe je de klachten kunt verminderen.

Wat is rugpijn?

Rugpijn is een verzamelnaam voor pijn in of rondom het gebied van de rug. De pijn kan ontstaan door verschillende oorzaken zoals verkeerd tillen, overbelasting, bewegingsbeperking of stramheid. Rugpijn is vaak een kortdurende pijn die na enige tijd verdwijnt. Soms kan de pijn echter chronisch worden.

Oorzaak van rugpijn?

Er zijn veel verschillende oorzaken van rugpijn. De meest voorkomende oorzaken zijn overbelasting van de rug door verkeerde bewegingen of een verkeerde lichaamshouding, stress, blessures of (chronische) aandoeningen zoals artrose of een hernia. Ook een verkeerde werkhouding of een ongezonde levensstijl kunnen een oorzaak zijn.

Wat kan FysioNU doen bij rugpijn?

Heeft u last van rugpijn dan is het verstandig om een afspraak te maken met de onze fysiotherapeut of manueeltherapeut. Onze fysio en/of manueel therapeut kan de oorzaak van uw rugpijn vaststellen en bepalen welke behandeling voor u het beste is. 

Wat kunt u zelf doen:

  • Probeer zoveel mogelijk te bewegen. Ga bijvoorbeeld wandelen, fietsen of zwemmen.
  • Probeer uw spieren te ontspannen b.v. met behulp van ontspanningsoefeningen.
  • Ga op zoek naar een houding en oefeningen die de rugpijn verminderd. 

Contact opnemen

Een eerste afspraak maken? Deze kunt u zelf direct online maken.

Wilt u liever bellen of heeft u een vraag? We zijn voor u telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 uur, of gebruik het contactformulier.