• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • In goede handen
  • Samen werken aan herstel
Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en is erop gericht om iemand met sportgerelateerde klachten weer zo snel mogelijk aan het sporten te krijgen. Ook voor voorlichting en preventie van sportblessures bent u bij de sportfysiotherapeut aan het juiste adres. 

De sportfysio specialist

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in sportgerelateerde klachten en preventie

Revalidatie

Samen werken we aan "return to sport"

Samenwerking

Waar nodig werken we samen met onze manueel therapeuten, bekkentherapeuten en kinderfysiotherapeuten

Afspraak maken

Wat doet een sportfysiotherapeut?

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich na zijn 4-jarige fysiotherapiestudie, 3 jaar heeft gespecialiseerd in sport en sporters. Hij weet welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en hij weet wat de motivatie van sporters is.

Voor wie is sportfysiotherapie?

Onze sportfysiotherapeuten zijn experts op het gebied van het menselijk bewegingsapparaat en begrijpen de unieke uitdagingen waarmee sporters te maken hebben. Of u nu een professionele atleet, een recreatieve sporter of een actieve individu bent, wij kunnen u helpen om uw optimale niveau van functioneren en presteren te bereiken.

Samenwerking met andere disciplines

Onze (sport)fysiotherapeuten en manueel therapeuten werken onderling veel samen en maken gebruik van elkaars ervaring, kennis en vaardigheden bij het behandelen van sporters. Maar ook onze kinderfysiotherapeuten, DryNeedling specialisten, bekkenfysiotherapeuten en ademtherapeut kunnen ingeschakeld worden indien nodig.
Met sportartsen, specialisten, psychologen, diëtiste en podologen onderhouden we nauwe contacten en kunnen we desgewenst overleggen.

Wanneer gaat u naar een sportfysiotherapeut?

Of u nu een beginnende-, gevorderde- of topsporter bent, of u nu jong of oud(er) bent en welke sport u ook beoefent, bij een blessure of klacht wilt u zo snel mogelijk weer kunnen starten met uw sportactiviteit. Samen actief werken aan uw herstel staat hierbij centraal!

Blessurebeoordeling en -behandeling

Onze sportfysiotherapeuten hebben uitgebreide ervaring in het diagnosticeren en behandelen van diverse sportblessures, zoals verstuikingen, spierbelastingen, peesontstekingen en meer. We streven ernaar om u snel en veilig terug te brengen naar uw sportieve activiteiten.

Revalidatie na een operatie

Als u een operatie hebt ondergaan als gevolg van een sportblessure, kunnen wij u begeleiden bij het herstelproces. We stellen op maat gemaakte revalidatieplannen op om de kracht, mobiliteit en functionaliteit te herstellen.

Prestatieverbetering

We bieden gerichte oefenprogramma's om uw sportprestaties te optimaliseren. Of u nu uw sprongkracht wilt vergroten, uw looptechniek wilt verbeteren of uw algemene conditie wilt aanscherpen, wij hebben de kennis en ervaring om u te helpen uw doelen te bereiken.

Preventie van blessures

Voorkomen is beter dan genezen. Onze sportfysiotherapeuten kunnen u adviseren over blessurepreventie strategieën, zoals juiste opwarming en cooling-down, gepaste krachttraining en techniekverbetering.

Advies over sportieve activiteiten

Als u vragen heeft over het starten van een nieuwe sport of het hervatten van activiteiten na een blessure, staan wij klaar om u te voorzien van deskundig advies en begeleiding.

Contact opnemen

Een eerste afspraak maken? Deze kunt u zelf direct online maken.

Wilt u liever bellen of heeft u een vraag? We zijn voor u telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 uur, of gebruik het contactformulier.