• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • In goede handen
  • Samen werken aan herstel

Peesproblemen

Een pees is een sterke structuur die zich bevind tussen het uiteinde van de spier en het bot en zorgt ervoor dat er een mooie vloeiende beweging kan plaatsvinden tussen twee botdelen. Peesproblemen komen veel voor en zijn vaak zeer hardnekkig. Het is dan ook belangrijk hier niet te lang mee door te lopen. 

Wat zijn peesproblemen?

Peesproblemen zijn klachten die kunnen ontstaan door verkeerd gebruik, vaak herhalende bewegingen of overbelasting. Bij overbelasting kan je denken aan langdurige overbelasting, maar ook acute overbelasting, bijvoorbeeld door een trauma waardoor er erge irritatie of zelfds schade kan ontstaan. 

Symptomen van peesproblemen

Meestal ontstaat er pijn, tijdens of na het bewegen, maar ook ochtend- of startstijfheid is een veel voorkomende klacht. Ook kan er lichte zwelling, roodheid en warmte rondom de pees optreden. 

Veelvoorkomende peesproblemen zijn

Runnersknee

  • pijn bevindt zich aan de buitenzijde van de knie en is het gevolg van irritatie van de pees die aan de zijkant van het bovenbeen zit en net onder de knie vasthecht.

Jumpersknee

  • is een peesaanhechtingsprobleem aan de voorzijde/onderzijde van de knieschijf.

Achillespeesklachten

  • pijnklachten van de pees die tussen de hiel (hak) en de kuitspier loopt. De achillespees kan rood en dik worden en zeer pijnlijk bij aanraking.

Tenniselleboog

  • pijnklachten aan de buitenzijde van de elleboog met soms uitstraling naar de onderarm en de pols

Golferselleboog

  • irritatie aan de binnenzijde van de elleboog waarbij de buigspieren van de pols en vingers overbelast zijn

Wat te doen bij peesproblemen?

Peesklachten kunnen erg hardnekking en langdurig van aard zijn. Een fysiotherapeut van FysioNU kan middels goed lichamelijk onderzoek, eventueel met aanvullend echo onderzoek, het juiste stadium van de klacht vaststellen en hierdoor het beste advies en behandeling (vaak bestaand uit oefentherapie) geven. Hierdoor neemt de pijn sneller af en wordt de pees weer belastbaarder.

Onze aanpak:

1. Grondige Beoordeling

Ons team begint met een uitgebreide evaluatie van uw klachten, medische geschiedenis en bewegingspatroon. Dit helpt ons om de oorzaak van uw achillespeesklachten te begrijpen en een effectieve aanpak te bepalen.

2. Individueel Behandelplan

Gebaseerd op de evaluatie stellen we een individueel behandelplan op dat kan bestaan uit oefentherapie, mobilisatie, manuele technieken en andere gespecialiseerde interventies. We werken nauw met u samen om uw doelen te begrijpen en streven ernaar om u zo snel en veilig mogelijk weer actief te krijgen.

3. Oefentherapie en Herstel

Oefentherapie speelt een essentiële rol bij het versterken van de aangedane pees en het omliggende gebied. We begeleiden u bij het uitvoeren van gerichte oefeningen om de flexibiliteit, kracht en stabiliteit te verbeteren, terwijl we rekening houden met uw huidige niveau van conditie en mobiliteit.

4. Preventie en Advies

Bij FysioNU geloven we in het belang van preventie. Naast het behandelen van uw huidige klachten, zullen we u voorzien van advies en strategieën om toekomstige blessures te voorkomen. Dit kan onder meer betrekking hebben op warming-up en cooling-down technieken, bewegingspatronen of schoeisel.

Contact opnemen

Een eerste afspraak maken? Deze kunt u zelf direct online maken.

Wilt u liever bellen of heeft u een vraag? We zijn voor u telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 uur, of gebruik het contactformulier.