• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • In goede handen
  • Samen werken aan herstel
Leefstijl interventie

Leefstijl interventie

Een gezond leven begint bij een goede leefstijl. Voldoende bewegen, gezond eten, op tijd rusten en ontspannen en goed slapen. Dit is echter niet altijd even vanzelfsprekend. Zou u graag een gezondere leefstijl willen? Wilt u graag afvallen om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen? Of zou u juist graag onder begeleiding (meer) gaan bewegen? Dan kunnen wij u helpen!

Samenwerking

Samenwerking met de huisarts, diëtist en leefstijl coach

Altijd bij u in de buurt

Het programma wordt gegeven op onze locaties in Orden (Apeldoorn West) en de Linie (Apeldoorn Oost).

Afspraak maken

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. Het GLI programma kan u ondersteunen bij het aanpassen van uw leefstijl. Het is voor mensen met overgewicht of obesitas belangrijk om een gezonde leefstijl te bereiken en vooral te behouden. Het team die u hierbij helpt bestaat uit een diëtist, een fysiotherapeut en een leefstijlcoach. Naast meer bewegen en gezondere voeding is er aandacht voor meer aspecten van een gezonde leefstijl, zoals gezond slapen en het verminderen van stress. Het programma is deels individueel en deels in een groep.
Uw huisarts of praktijkondersteuner kan u meer vertellen over het programma.

Wie kunnen deelnemen aan het GLI programma?

  • GLI is voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40). BMI staat voor Body Mass Index. Het is een internationaal gebruikte manier om in te schatten hoe gezond je lichaamsgewicht is. De BMI laat zien of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte.
  • Daarnaast is het belangrijk dat u gemotiveerd bent én in staat bent een leefstijlprogramma te volgen.

Aanmelden

Aanmelden kan via uw huisarts of POH.

Vergoeding

Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor het programma en het eigen risico wordt niet aangesproken. Een verwijzing van de huisarts is nodig om deel te kunnen nemen.

Samen met Dieetheek bieden wij het GLI programma aan in de wijk Orden (Apeldoorn-West). Op locatie de Linie (Apeldoorn-Oost) doen we dit met Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis.

 

Contact opnemen

Een eerste afspraak maken? Deze kunt u zelf direct online maken.

Wilt u liever bellen of heeft u een vraag? We zijn voor u telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 uur, of gebruik het contactformulier.