• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • In goede handen
  • Samen werken aan herstel

De eerste afspraak

Praktische informatie voor bij uw eerste afspraak.

U kunt met en zonder verwijzing een eerste afspraak met ons maken

De eerste afspraak bestaat meestal uit een screening, intake en een onderzoek.

  • Tijdens de screening stelt de fysiotherapeut u vragen over uw klacht. Als u door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen, is uitgebreide screening niet nodig, dat heeft de arts al gedaan.
  • Tijdens de intake worden uw klacht en uw beperking(en), de mogelijke oorzaken, uw eventuele andere aandoeningen en medicijngebruik, en uw persoonlijke doelen besproken (wat wilt u met de behandeling bereiken? wat wilt u (weer) kunnen?). Soms is het handig om uw vragen op papier te zetten zodat u niet vergeet te vragen wat voor u belangrijk is. Voor tips kunt u kijken op deze website: begin een goed gesprek.
  • Bij het onderzoek kijkt de fysiotherapeut naar uw houding en hoe uw lichaam beweegt in het licht van uw lichamelijke klacht. Zo kan de oorzaak van uw klachten worden vastgesteld.

Uw persoonlijke behandelplan, de therapievorm, de behandelduur en de behandelfrequentie zullen met u worden besproken. Al uw gegevens registeren wij in uw dossier.

Kan ik zonder verwijsbrief een afspraak maken?

U kunt zonder verwijsbrief terecht bij een van de fysiotherapeuten van FysioNU.

Na een screening wordt er bepaald of uw klacht geschikt is voor fysiotherapie en volgt eventueel verder onderzoek. Bij twijfel wordt u doorverwezen naar uw huisarts.

Voor behandeling aan huis, na een operatie of bv Parkinson, na een hersenbloeding of voor looptraining is wel een verwijzing nodig.

Wat neem ik mee
  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs)
  • Een grote schone badhandoek
  • De verwijzing van de huisarts of brief van de specialist als u die heeft
De behandeling

Onze fysiotherapeuten helpen u om uw individuele doelen, binnen uw mogelijkheden en leefomgeving, te bereiken. Dit doen wij door te behandelen, te luisteren, te adviseren en/of te begeleiden en door samen met u te beslissen.

We behandelen (in de behandelkamer en/of de oefenzaal) begeleiden en geven instructies en adviezen.

Tevens geven we u inzicht in gezond bewegen om terugkeer van de klachten te voorkomen.

Afzeggen van een afspraak

U kunt telefonisch (eventueel kunt u de voicemail inspreken als wij de telefoon niet kunnen opnemen), via info@fysionu.nl of via het contactformulier op onze website de afspraak afzeggen.
Afspraken die niet 24 uur van te voren zijn afgemeldt of verzet zullen wij in rekening brengen: lees verder.

Afspraak bevestiging en MijnZorgtoegang

U ontvang van ons via de mail een afspraakbevestiging. Mochten wij nog niet in het bezit zijn van uw e-mailadres voor dit doeleinde, dan zullen wij u hierom vragen. Heeft u bezwaar tegen het gebruik van uw e-mailadres, dan zullen wij dat eveneens noteren.

Ook kunt een een mail bericht ontvangen voor Mijnzorgtoegang-app.
De Zorgtoegang-app geeft overzichtelijk belangrijke praktijkinformatie, zoals ons telefoonnummer en adres van de FysioNU-locatie. Vanuit de app kunt u direct met de praktijk bellen, onze website bekijken of alvast de route plannen via onze routeplanner.
Ook is het mogelijk om vragenlijsten aangeboden te krijgen via MijnZorgtoegang portaal. De ingevulde vragenlijst(en) zijn direct beschikbaar in uw dossier en voor u behandelend therapeut. U krijgt een mail als er een vragenlijst klaar staat.

Afspraak maken

Een eerste afspraak maken? Deze kunt u zelf direct online maken.

Wult u liever bellen of heeft u een vraag? We zijn voor u telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 uur, of gebruik het contactformulier.