• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • In goede handen
  • Samen werken aan herstel

Schouderpijn

Schouderklachten komen vaak voor en kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld gaan om een verkeerde beweging, een blessure of een chronische aandoening. Vaak worden schouderklachten veroorzaakt door een slechte houding, verkeerde of overbelaste bewegingen. FysioNU kan u hierbij helpen.

Wat is schouderpijn? Schouder onderzoek

Schouderpijn is een pijn of stijfheid in de schouder en bovenarm. Het kan een acute of chronische aandoening zijn. Acute schouderpijn gaat meestal gepaard met een gevoel van ongemak of stijfheid. Chronische schouderpijn is meestal een gevolg van een onderliggende aandoening, zoals artrose, een slijmbeursontsteking of bijvoorbeeld een schouderblessure. 

Oorzaak van schouderpijn?

De oorzaak van schouderpijn kan verschillen. Vaak is het een overbelasting door een verkeerde houding of beweging. Het vaak herhalen van dezelfde beweging of het veel boven het hoofd bewegen kan invloed hebben op het ontstaan van de klacht. Maar ook letsel of een beperkte spierkracht kunnen de oorzaak zijn van schouderklachten

Wat te doen bij schouderpijn?

Heeft u last van schouderpijn dan is het verstandig om een afspraak te maken met onze fysiotherapeut of manueeltherapeut. Onze therapeut kan de oorzaak van uw schouderpijn vaststellen en beoordelen welke behandeling voor u het beste is. 

Wat kunt u zelf doen:

  • Let goed op uw (werk)houding en loop vaker van uw werkplek weg. 
  • Vermijd veel herhalingen in uw bewegingen en ontzie veel bovenhandse bewegingen.
  • Probeer wat rustige oefeningen te doen; zoals zwaaien met uw armen, uw schouders draaien.
Meer informatie over een Frozen shoulder

Contact opnemen

Een eerste afspraak maken? Deze kunt u zelf direct online maken.

Wilt u liever bellen of heeft u een vraag? We zijn voor u telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 uur, of gebruik het contactformulier.