• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • In goede handen
  • Samen werken aan herstel

Nekpijn

Nekpijn kan erg hinderlijk zijn. Soms is het lastig om de dagelijkse dingen normaal te doen. Een oorzaak kan zijn een verkeerde houding of overbelasting. Meestal gaan de klachten binnen een paar weken over. Soms blijven de klachten langer aanhouden, dit zijn chronische nekklachten. Bij aanhoudende klachten kan een fysiotherapeut van FysioNu u helpen.  

Wat is nekpijn?

Nekpijn is een zeurende pijn aan een of beide kanten van de nek of bovenop de schouders. De pijn kan plotseling opkomen, maar ook geleidelijk ontstaan. Nekpijn kan samen gaan met hoofdpijn, stijfheid, vermoeidheid of tintelingen in de arm.

Oorzaak van nekpijn?

De oorzaken van nekpijn kunnen variëren. Soms komt het door een slechte houding tijdens het zitten of slapen. Andere oorzaken zijn een hoge spierspanning door vermoeidheid of overbelasting, een blessure of een hernia. Nekpijn kan ook ontstaan door een trauma, zoals na een auto-ongeval. 

Wat te doen bij nekpijn?

Heeft u last van nekpijn dan is het verstandig om een afspraak te maken met onze fysiotherapeut of manueeltherapeut. De therapeut kan de oorzaak van uw nekpijn vaststellen en beoordelen welke behandeling voor u het beste is. 

Wat kunt u zelf doen:

  • Probeer een paar keer per dag uw nek te strekken en te draaien, om de bloedcirculatie te verbeteren.
  • Sta wat vaker op van uw werkplek om van houding te wisselen.
  • Probeer rustig te blijven en uw stressniveau te verminderen.
  • Vermijd het dragen van zware lasten en vermijd het maken van plotselinge bewegingen.

Nekklachten en hoofdpijn

Een groot deel van de bevolking heeft wel eens te maken met nek en hoofdpijnklachten. De klachten komen wisselend voor en kunnen hinderlijk zijn bij uw dagelijkse activiteiten. Het grootste deel van de hoofdpijnklachten ontstaat door een te hoge spanning in de nekspieren. Doordat nekspieren lang worden aangespannen, ontstaan er nekklachten. De nekpijn kan uitstralen naar het hoofd wat voor hoofdpijn zorgt. De oorzaak is vaak een verkeerde houding, lang in dezelfde houding zitten tijdens bijvoorbeeld pc werk. Ook emotionele spanning is een trigger voor het ontstaan van hoofdpijn.

De behandeling bij hoofdpijn richt zich op het nekprobleem. Daarnaast krijgt u tips hoe u het best met uw klachten kan omgaan. Aanwijzingen over de juiste (werk)houding en (ontspannings)oefeningen voor thuis. 

 

Contact opnemen

Een eerste afspraak maken? Deze kunt u zelf direct online maken.

Wilt u liever bellen of heeft u een vraag? We zijn voor u telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 uur, of gebruik het contactformulier.