• Altijd in de buurt
 • Persoonlijke aandacht
 • In goede handen
 • Samen werken aan herstel
Oncologie fysiotherapie

Oncologie fysiotherapie

Bent u ziek en heeft u hierdoor een verminderde kracht en uithoudingsvermogen? Of heeft u een medische behandeling tegen kanker ondergaan, waardoor u klachten ervaart? Dan kan een oncologie fysiotherapeut u mogelijk helpen bij het opnieuw opbouwen van uw kracht en conditie. 

Verbeteren

Werken aan uw kracht en uithoudingsvermogen

Begeleiding en coaching

Voor bij het opnieuw oppakken van dagelijkse activiteiten en werk

Multidisciplinaire samenwerking

We werken samen met o.a. specialist, oedeem therapeut, ergotherapeut, huisarts

Afspraak maken

Wat doet een oncologie fysiotherapeut?

Een oncologie fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van patienten met kanker en richt zich specifiek op het behandelen van bewegingsproblemen ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van de kanker. Binnen FysioNU is Marieke van Dronkelaar hierin gespecialiseerd. Marieke van Dronkelaar werkt binnen de praktijk nauw samen met Linda Verbeek, zij is oedeemtherapeut.

Marieke houdt zich bezig met het behandelen, coachen en begeleiden van patiënten tijdens- of na de behandeling van kanker en heeft specifieke kennis over de ziekte, de medische behandelingen, communicatie met de oncologische patiënt, de korte- en lange termijngevolgen van de medische behandeling en de laatste ontwikkelingen in de oncologie verworven.
Tevens heeft de oncologiefysiotherapeut een signaleringsfunctie, hetgeen betekent dat er gelet wordt op andere symptomen of klachten. Indien nodig wordt er gekeken of gepaste hulp nodig is van een zorgprofessional uit een andere discipline zoals bijvoorbeeld een oedeemfysiotherapeut, orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapeut), bekkenfysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, logopedist, psycholoog of maatschappelijk werker.Daarnaast heeft de oncologiefysiotherapeut goed zicht op wanneer overleg met de oncologieverpleegkundige-/specialist/huisarts in het ziekenhuis nodig is.

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

Bij de eerste afspraak zal er een intake en een fysiotherapeutisch onderzoek worden gedaan om een indruk te krijgen van de mogelijkheden en beperkingen die iemand op dat moment ondervindt. Daarna wordt er samen een individueel behandelplan opgesteld. De behandeling wordt per persoon op maat gemaakt, afhankelijk van het gezondheidsprobleem en doelen die men wilt bereiken. Dit kan ook betekenen dat er meerdere hulpverleners worden ingeschakeld, zodat optimale zorg geleverd kan worden.
Een oncologie fysiotherapeut heeft specifiek inzicht en kennis van problemen welke het gevolg zijn van kanker(behandeling), zoals:

 • pijn
 • spanningsklachten
 • stug littekenweefsel
 • huidveranderingen
 • stijfheid van gewrichten en spieren
 • spierzwakte
 • conditieverlies
 • vermoeidheid.
 • lymfoedeem (vochtophoping)

Oncologie Netwerk Apeldoorn

FysioNU is aangesloten bij het Oncologie Netwerk Apeldoorn. Het netwerk biedt wijkgerichte zorg en ondersteuning aan mensen met kanker of mensen, die kanker gehad hebben op het gebied van voeding, beweging,hulpmiddelen en psychisch welbevinden

Meer informatie over het Oncologie Netwerk Apeldoorn

Contact opnemen

Een eerste afspraak maken? Deze kunt u zelf direct online maken.

Wilt u liever bellen of heeft u een vraag? We zijn voor u telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 uur, of gebruik het contactformulier.