• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • In goede handen
  • Samen werken aan herstel

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een ziekte die relatief vaak voorkomt en die veel impact kan hebben op leven van alle dag. Veel dagelijkse taken worden moeilijker door Parkinson. Bij FysioNU hebben we gespecialiseerde (geriatrie) fysiotherapeuten die kunnen helpen bij het verminderen van klachten en op allerlei manieren advies kunnen geven aan mensen met Parkinson en hun omgeving. 

Wat is Parkinson?Parkinson afbeelding brein - socials

De ziekte van Parkinson uit zich bij geen enkel persoon hetzelfde. Symptomen kunnen zijn: trillen, stijfheid van spieren, vertraging in bewegingen, veranderingen in stem en loop, verlies van evenwicht, veranderingen in slaap en stemming, en problemen met denken en geheugen. Bij mensen met aandoeningen die lijken op de ziekte van Parkinson, de zogeheten atypische parkinsonismen zijn die verschillen nog groter.

Oorzaak van Parkinson?

Parkinson is een enorm ingewikkelde ziekte die ontstaat in de hersenen. Er wordt veel onderzoek gedaan om de oorzaak van de ziekte van Parkinson te achterhalen. Eén concreet antwoord is er nog niet. Het lijkt erop dat meerdere oorzaken samen verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van Parkinson. Wat we wel weten is dat een tekort aan de stof dopamine in de hersenen een groot deel van de problemen en symptomen van Parkinson veroorzaakt. Dit tekort ontstaat door het afsterven van dopamineproducerende zenuwcellen in een specifiek gebied van de hersenen: de zwarte kernen (substantia nigra).

Wat te doen bij Parkinson?

De behandeling en begeleiding bij Parkinson en parkinsonismen vragen om een hele specialistische en deskundige aanpak. Onze geriatrie fysiotherapeuten zijn expert en helpen mensen met parkinson zo lang mogelijk zo goed mogelijk in hun eigen omgeving te blijven wonen. De samenwerking met de neuroloog en andere disciplines binnen Parkinsonnet is hierbij van groot belang.

Meer informatie over boksen bij Parkinson

Contact opnemen

Een eerste afspraak maken? Deze kunt u zelf direct online maken.

Wilt u liever bellen of heeft u een vraag? We zijn voor u telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 uur, of gebruik het contactformulier.