• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • In goede handen
  • Samen werken aan herstel
Fysiotherapie en bokstraining bij Parkinson

Fysiotherapie en bokstraining bij Parkinson

De ziekte van Parkinson is een complexe aandoening. Hierdoor kunnen problemen ontstaan met uw dagelijkse activiteiten. Wilt u wat doen aan uw stijfheid, het moeilijke bewegen, uw kracht en/of algehele conditie? FysioNu biedt u oefeningen om hier aan te werken. Ook boksen behoort tot de mogelijkheden. Nooit was oefenen zo leuk!

Het verbeteren van conditie, kracht en balans

Aanleren van methoden om dagelijkse activiteiten makkelijker uit te voeren.

Oefeningen

Boksen om problemen zoals freezing te verminderen ,maar ook om b.v. dubbeltaken te verbeteren.

Nog nooit was oefenen zo leuk

Er wordt hard gewerkt maar er is ook ruimte voor plezier!

Afspraak maken

De ziekte van Parkinson is een complexe aandoening. Hierdoor kunnen problemen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Vivanda van Daalen en Bernadette Mulder zijn binnen FysioNU gespecialiseerd in Parkinson. Tevens begeleiden zij het boksen bij Parkinson. 

Stap in de ring! Boksen bij Parkinson

Wij bieden nu ook boksen bij Parkinson. Nog nooit was oefenen zo leuk!
Uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, coördinatie, ruimtelijk inzicht en trainen van dubbeltaken: alles komt aan bod tijdens een bokstraining! Deze vorm van boksen wordt non-contact boxing genoemd, omdat het aangaan van een werkelijk gevecht met elkaar niet de bedoeling is. Maar alle andere aspecten van het boksen komen zeker aan bod. Eigenlijk verschilt de training dus niet zoveel van normale bokstraining. Uiteindelijk gaat het, naast een goede training, ook om plezier. Er wordt hard gewerkt maar ook veel gelachen.

Positieve effecten training bij Parkinson

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs voor hoog-intensieve training, het stimuleert de plasticiteit van de hersenen en is daarom een goede manier voor het aanleren van motorische vaardigheden. De deelnemers voelen zich na een periode van training over het algemeen fitter, stabieler en lopen makkelijker. Zij functioneren in het dagelijks leven beter dan voordat ze met de training begonnen. Heeft u hier vragen over? Dan kunt u vrlijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.

Kennisnetwerk ParkinsonNet

ParkinsonNet is een samenwerking van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson en op Parkinson lijkende aandoeningen (parkinsonismen). Het is een samenwerking tussen neurologen, Parkinson verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten. U verdient de beste zorg en dit doen we door onze kennis te vergroten middels scholingen, het ParkinsonNet jaarcongres en door onderzoek.

Meer over ParkinsonNet

Contact opnemen

Een eerste afspraak maken? Deze kunt u zelf direct online maken.

Wilt u liever bellen of heeft u een vraag? We zijn voor u telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 uur, of gebruik het contactformulier.