• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • In goede handen
  • Samen werken aan herstel

Rondom zwangerschap

Pijnklachten rondom het bekken of in de lage rug kunnen je beperken in de zwangerschap. Ook na de zwangerschap kunnen pijnklachten een rol spelen. Vaak begint de dag nog aardig maar neemt de pijn toe in de loop van de dag. En wordt het steeds zwaarder om je dag vol te houden. Een bekkenfysio kan je uitleggen waarom het belangrijk is om je energie te verdelen over de dag en hoe je de pijnklachten kunt verminderen door je spieren op de juiste manier te gebruiken. Daarnaast heeft de bekkenbodem rond de zwangerschap en bevalling nogal wat te verduren. 

 

Wat zijn zwangerschapgerelateerde klachten?

Zwangerschapsgerelateerde klachten betekent klachten tijdens of na de zwangerschap. Vaak zijn er pijnklachten rondom het bekken. Soms ook een gevoel van verzakking, een zwaar gevoel in de vagina, en soms urineverlies of obstipatie. Voor al dit soort klachten kun je terecht bij een gespecialiseerd bekkenfysio. Ze zal onderzoeken wat er aan de hand is en geeft adviezen en oefentherapie om de klachten te verminderen. 

Wat te doen bij zwangerschapsgerelateerde klachten?

Heb je last van zwangerschapsgerelateerde klachten dan is het verstandig om een afspraak te maken met een van onze geregistreerde bekkenfysiotherapeuten. Onze therapeut kan de oorzaak van uw klachten vaststellen en beoordelen welke behandeling voor u het beste is. 

Wat kun je zelf doen:

  • doe na de bevalling zelf de bekkenbodemcheck die is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie (NVFB) : https://www.bekkenbodemcheck.nl/#/
  • je hebt minder energie in een zwangerschap: verdeel die beter en neem vaker een rust- of herstelmoment
  • praat over het probleem met je verloskundige of huisarts, of bel ons, zoek hulp!

Contact opnemen

Een eerste afspraak maken? Deze kunt u zelf direct online maken.

Wilt u liever bellen of heeft u een vraag? We zijn voor u telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 uur, of gebruik het contactformulier.