• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • In goede handen
  • Samen werken aan herstel

Nieuwe heup of nieuwe knie

Bij FysioNU begrijpen we dat het herstelproces na een heup- of knievervanging een belangrijke fase is op weg naar een actiever en comfortabeler leven. Ons gespecialiseerde team van fysiotherapeuten staat klaar om u te begeleiden en te ondersteunen tijdens dit hersteltraject, zodat u snel weer kunt genieten van uw dagelijkse activiteiten.

Fysiotherapie na een nieuwe heup of nieuwe knie

Een nieuwe heup of knie kan een geweldige verbetering betekenen voor uw mobiliteit en levenskwaliteit. Ons doel bij FysioNU is om ervoor te zorgen dat u het maximale uit uw nieuwe gewricht haalt en de best mogelijke functionele resultaten bereikt.

Onze aanpak

Bij FysioNU geloven we in een persoonlijke en holistische aanpak om u te helpen bij uw herstel. Ons gespecialiseerde team van fysiotherapeuten heeft ruime ervaring in het begeleiden van patiënten na een heup- of knievervanging en zal samen met u werken aan een individueel afgestemd behandelplan.

Onze aanpak omvat:

1. Vroege mobilisatie

Direct na de operatie is het belangrijk om te beginnen met mobilisatie. Onze fysiotherapeuten zullen u begeleiden bij het veilig bewegen van uw nieuwe gewricht, met aandacht voor houding, balans en stabiliteit.

2. Functionele oefentherapie

We zullen u helpen bij het uitvoeren van specifieke oefeningen die gericht zijn op het versterken van de spieren rondom het nieuwe gewricht. Deze oefeningen zullen niet alleen uw kracht vergroten, maar ook uw mobiliteit en stabiliteit verbeteren.

3. Pijnmanagement

Pijn na een heup- of knievervanging is normaal, maar het mag uw herstel niet belemmeren. Onze fysiotherapeuten zullen technieken gebruiken om uw pijn te beheren en u tegelijkertijd te helpen uw bewegingsbereik te behouden.

4. Functionele activiteiten

We begrijpen dat u uw dagelijkse activiteiten zo snel mogelijk weer wilt oppakken. We zullen u begeleiden bij het uitvoeren van functionele activiteiten zoals lopen, traplopen en buigen, om ervoor te zorgen dat u deze taken veilig en met vertrouwen kunt uitvoeren.

5. Individueel advies

Ons team zal u voorzien van advies en educatie over houding, bewegingstechnieken en zelfzorg. We zullen u ook strategieën aanreiken om blessures te voorkomen en uw herstel te optimaliseren.

Contact opnemen

Een eerste afspraak maken? Deze kunt u zelf direct online maken.

Wilt u liever bellen of heeft u een vraag? We zijn voor u telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 17 uur, of gebruik het contactformulier.